Elengedték a londoni gázolót | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
20171008132011.jpg

Elengedték a londoni gázolót

Szabadlábon védekezhet a szombati londoni gázolásos tömegbaleset okozója. A Scotland Yard vasárnap bejelentette, hogy elengedték a gépkocsi 47 éves vezetőjét, de a vizsgálat folytatódik ellene.
A londoni rendőrség megerősítette, hogy a Természettudományi Múzeum melletti incidens nem terrorcselekmény, hanem egyértelműen közlekedési baleset volt.
A vasárnapi rendőrségi közlemény szerint a kórházba vitt kilenc sérült között volt a balesetet okozó fekete Toyota Prius sofőrje is. A gázolásban tizenegyen sérültek meg, de senki sem súlyosan.
A Scotland Yard beszámolója szerint a kórházba került sérültek többségét vasárnapra már hazaengedték.

Megint autós gázolt gyalogosokat Londonban

Sok sérült van, de egyelőre nem tudni számokat. Egy múzeum előtt történt az eset.

A gépkocsi vezetőjét a kórházból egy észak-londoni rendőrőrsre vitték, de már elengedték, a vizsgálat viszont folytatódik ellene.
Darren Case, a Scotland Yard közlekedésrendészeti parancsnokságának vezető vizsgálótisztje vasárnapi közleményében leszögezte: a baleset helyszíne és a megsérült gyalogosok nagy száma miatt teljes mértékben érthető az incidens által okozott riadalom és aggodalom. A vizsgálat ugyanakkor egyértelművé tette, hogy az ügynek nincs köze a terrorizmushoz – jelentette ki.
A baleset szombaton késő délután, London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerület múzeumi negyedében történt, ahol a Toyota fordulás közben felhajtott a gyalogosokkal zsúfolt járdára, miközben két másik járművel is ütközött.
A kocsi vezetőjét járókelők a földre teperték, majd átadták a környéket pillanatok alatt ellepő fegyveres rendőri egységeknek.
Az incidens után egy időre lezárták és kiürítették a városrészt kiszolgáló South Kensington metróállomást, a Természettudományi Múzeumot, a Tudománytörténeti Múzeumot, valamint a Viktória és Albert Múzeumot.
A Scotland Yard már szombat este bejelentette, hogy az incidens nem kötődik a terrorizmushoz, a vizsgálat közlekedési baleset ügyében folyik.
Március vége óta öt terrorcselekmény történt Nagy-Britanniában, közülük háromban gyalogosokat gázoltak el, tizenhárom ember halálát okozva.
(MTI)

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: 24.hu

23