Németországban értékesítési csúcsot döntött az e-autók eladása júniusban | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
16C712_36.jpg

Németországban értékesítési csúcsot döntött az e-autók eladása júniusban

Minden hónapban próbálunk valami adatot publikálni, hogy valami elkezdődött az e-autó vonalon. Most az insideevs.com-nak sikerült összeszedni egy kis statisztikát. Németországban 177%-al több elektromos vagy plug-in hibrid autót regisztráltak múlt hónap júniusában mint egy évvel korábban. Egészen pontosan 4,699 db-ot! Pedig az utóbbi időben egyre több helyen lehetett olvasni, hogy hirtelen megtorpant a villanyos modellek keresete. Hát most a júniusi hónap erre rá cáfolt!
Németországban a plug-in piac részesedése az összes autó 1,43% -át tesz ki, ami az egyik legmagasabb… bár még mindig közelében sincs Norvégiának, ahol a múlt hónapban az autók 42%-át valamilyen villanyos hajtású modell uralta.
A számok magukért beszélnek:
Tisztán elektromos autó (BEV): 2,196 regisztráció
Plug-In Híbrid autó (PHEV): 2,503 regisztráció
Június végéig összesen  22.453 új elektromos(BEV és PHEV) autót regisztráltak, 2016-ban pedig közel több mint 25.000 darabot.
Renault ZOE-ból 680db-ot adtak el, míg a SMART is bemutatta újdonságait így a fortwo ED-ből 231 darabot és forfour ED-ből pedig 136db került új tulajdonoshoz. BMW i3-ból 219db-ot regisztráltak (plusz 96db REX-es modellt). Tesla sem panaszkodhat, mivel 217db Tesla Model S-t és 136db Model X-et vásároltak a fanok. A VW az új e-Golf-ból pedig 177db-ot értékesített!
Plug-in hibridekből pedig az Audi A3 Sportback e-tron tarolt 535db új regisztrációval!

Hozzászólnál? Itt megteheted!

Ide kattintva csatlakozhatsz az e-autó közösségünkhöz!

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: e-cars.hu

90