Békéscsabán is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
Békéscsaba_városháza.jpg

Békéscsabán is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal

Sopron után 2017. július 1-től Békéscsabán is ingyenes lett a parkolás zöld rendszámos autókkal! A békéscsabai közgyűlés 2017. június 15-én tartott ülése alkalmával megszavazta a fizető parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről szóló 21/2010. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosítását.
A Magyar Közlöny 2015. évi 106. számában jelent meg a Jedlik Ányos Tervhez kapcsolódó jogalkotási feladatokról szóló 1487/2015. (VII. 21.) Korm. határozat. Az ebben megfogalmazottak alapján a Kormány egyetért az elektromobilitás hazai elterjesztésével és kezdeti lépésként elfogadta a Jedlik Cselekvési Tervet. A megvalósítás érdekében kitűzött feladatok egyike a plug-in hibrid, a hatótáv növelt elektromos jármű és a tisztán elektromos meghajtású járművek számára parkolási kedvezmény biztosítása, amellyel a kormányzat ösztönözni kívánja a környezettudatos gépkocsihasználatot.
A Közgyűlés a 255/2017. (V. 25.) közgy. határozatában elrendelte a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről szóló 21/2010. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosítását annak érdekében, hogy a zöld rendszámos autók 2017. július l -től díjmentes várakozhassanak Békéscsaba fizető parkoló övezetén belül.
Békéscsaba 3 darab A kategóriás töltőre pályázott, ami 2×22 kW-os gyorstöltőt jelent!

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:
1. §
A fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről szóló 21/2010. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(1) A korlátozott várakozási övezetben díjmentesen várakozhat:
a) az utasra várakozó, foglalt jelzésű taxi,
b) háziorvos gépkocsija foglalkozása gyakorlása idején az üzemeltető által kiállított engedély alapján,
c) a mozgáskorlátozott személy,
d) Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által üzemeltetett gépjármű,
e) Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata intézményei által üzemeltetett gépjárművek közül intézményenként 1 darab gépjármű,
f) a fizetőparkolókat üzemeltető szervezet által üzemeltetett gépjármű,
g) a közérdekből történő veszély-, hibaelhárítást végző jármű,
h) a diplomáciai mentességet élvező személy ilyen hatósági jelzéssel ellátott gépjárműve és
i) a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló miniszteri rendeletben meghatározott, világoszöld alapszínű különleges rendszámtáblával rendelkező környezetkímélő gépkocsi.”
 
2. §
Ez a rendelet 2017. július 1. napján lép hatályba.

Hozzászólnál? Itt megteheted!

Ide kattintva csatlakozhatsz az e-autó közösségünkhöz!

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: e-cars.hu

76