Elon Musk alagútat ás Los Angeles alatt | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
elon-musk-alagut-001-1024x576.jpg

Elon Musk alagútat ás Los Angeles alatt

Elindult a munka Elon Musk legújabb cégénél, az áprilisban bejegyzett The Boring Company-nál. A Tesla és SpaceX merész vízióiról ismert vezére szerdán közölte Twitteren, hogy a Godot névre keresztelt hatalmas alagútásó már javában dolgozik Los Angeles alatt.
„Nem kell többet várni Godotra. Elkezdett ásni, és már be is fejezte az első alagútszakaszt LA-ben”.

No longer waiting for Godot. It has begun boring and just completed the first segment of tunnel in LA.
— Elon Musk (@elonmusk) June 28, 2017

A fúró a SpaceX székhelyének parkolója alatt kezdett el fúrni, a cél, hogy a dolgozók könnyebben juthassanak el az irodába. Ahhoz, hogy másfelé is áskálódhassanak, számos engedélyt be kell szerezni a várostól. Musk azonban egy korábbi interjúban sejtelmesen megjegyezte, “biztató beszélgetést” folytatott Eric Garcetti polgármesterrel a projektről.
Los Angeles ugyanis egy olyan gyorsvonat indítását tervezi, ami a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér (LAX) és a Union Station vasútállomás közt közlekedne. A város vezetősége fontolóra veszi, hogy Musk jövőbeli alagútját is felhasználhatná a vasúthoz.
A Tesla-vezér grandiózus célja, hogy csökkentse a forgalmi dugókat, ehhez 30 szintnyi alagutat ásna ki LA alatt. Az alagutakban elektromos targoncákon közlekedhetnének az autók, de mellé akár még egy Hyperloop is elférhet.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: 24.hu

55