Két hivatali autót is vásároltatott magának az önkormányzattal az I. kerület fideszes polgármestere | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
6rcXdXSSfg2n1HUqus.jpeg

Két hivatali autót is vásároltatott magának az önkormányzattal az I. kerület fideszes polgármestere

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere nemrég azzal került be a hírekbe, hogy a vezetése alatt a kerület úgy herdálja az ingatlanvagyonát, hogy még Rogán Antal kerületéből is elismerően tekintenek át a Dunán a Várra. Most kiderült az is, hogy Nagy Gábor Tamás nemcsak ingatlanban, de ingóságban sem ismer tréfát:az önkormányzattal nem is egy, de két autót vásároltatott magának.A Magyar Nemzet szerint míg 2014-ben egy Nissan Leaf elektromos autót szereztek be neki, egy évvel később egy hibrid meghajtású Lexust is kapott személyes használatra. Külön elegáns, hogy 2015-ben Nagy javaslatára vezették be Budapesten a környezetkímélő autók ingyenes parkolását, tehát akkor, amikor már ő is ilyen autóval nyomatta.A Magyar Nemzet szerint ráadásul Nagy nem is autóval jár dolgozni, az önkormányzat épülete ugyanis csak 200 méterre van attól a 71 négyzetméteres lakástól, amit a polgármester „piaci alapon” bérek havi 81 ezer forintért az önkormányzattól a Várban.

Tuzson Bence, L. Simon László és Nagy Gábor Tamás időkapszulát helyeznek el az újjáépülő Lovarda ünnepélyes alapkőletételén.Fotó: Koszticsák SzilárdA Magyar nemzet próbált érdeklődni arról, miért kell a két autó a polgármesternek, de nem kaptak választ. Ugyanerről már kérdezett egy önkormányzati ülésen a Párbeszéd I. kerületi képviselője, V. Naszályi Márta is, és neki azt mondták, hogy a Lexusra azért volt szükség, mert az elektromos Nissannal nem lehet hosszú utakra menni. A Lexusban viszont négyen is kényelmesen elférnek csomagokkal, így alkalmas testvérvárosi látogatásokra. Ilyen külföldi látogatásból egyébként évente csak 3-5 van, de az önormányzat szerint így is jó választás volt az alsó hangon is legalább 15 millióba kerülő Lexust beújítani a polgármesternek. (Magyar Nemzet) 

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: 444

139