VW: “Az elektromos autóink árfekvése hasonló lesz a hagyományos modellekéhez” | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
volkswagen-id-concept-paris-motor-show13.jpg

VW: “Az elektromos autóink árfekvése hasonló lesz a hagyományos modellekéhez”

Ez a legjobb módja annak, hogy az emberek elfeledjék a dízelbotrányt!
A Shanghai Autószalon valóban aktív központja az elektromos autóknak, és most a Volkswagen pedig igencsak kedvező ajánlattal mutatkozott be, tovább erősítve kiemelkedő pozícióját az elektromos autók piacán. A heti Shanghai sajtóközleményekben a Volkswagen EV projektvezetője, Christian Senger elmondta, hogy a vállalat igyekezni fog a fosszilis üzemanyagot használó járműveihez hasonló árfekvésen tartani az elektromotoros kínálatát.
Figyelembe véve az a többi autógyártó elektromos autóit elmondható, hogy azok általában többe kerülnek, ami eléggé ígéretesnek hangzik a VW előnyére.
“A tény, hogy az elektromos autók ára a belsőégésű motorral felszerelt autókéhoz hasonló lehet, valóban izgalmas játékot hozhat” – mondta Senger.
A hagyományos autóktól való elrugaszkodást használják fel arra, hogy újraélesszék a VW márkát. Ezzel a lépéssel kívánják felvenni a harcot a Teslával szemben, amely az igencsak kedvező Model 3-al kíván utat törni magának az autópiacon. A becslések szerint 400 kilométer távolságot meghaladó és 35000 dollár kezdőáras Model 3-ról sokan gondolják, hogy az EV piac éllovasa lesz.
A Volkswagennek van némi teendője ahhoz, hogy felzárkózzon, de a gyártó számos elektromotoros koncepciót mutatott be az I.D. családdal miközben utalásokat tett arra vonatkozóan, hogy az év végi Frankfurti Autószalonra készül egy nagy dobással. Igaz ami igaz, a Volkswagen anno hatalmas beruházásokat tett a tisztán dízelmotoros autókba ami a dízelbotrányt követően súlyos következményekkel járt. Mindenesetre, a Volkswagen vezetői mit sem szeretnének jobban, minthogy távolt tartsák magukat a botránytól.

Hozzászólnál? Itt megteheted!

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: e-cars.hu

472