Rekordszámú Nissan eladások Európában | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
nissan-leaf-30-kwh-teszt-autoaddikt-010.jpg

Rekordszámú Nissan eladások Európában

A Nissan bejelentette, hogy a (március 31-én véget ért) 2016-os pénzügyi évben Nyugat-Európában 735 725 járművet értékesített a cég, melyek közül 663 718 Nyugat-Európában talált gazdára – ez 6.7 százalékos növekedést jelent a 2015-ös évhez képest.

A Nissan a Datsun márkával együtt 756 762 járművet értékesített 2016-ban, ez 2,6%-os növekedést jelent a 2015-ös évhez képest. 2017 márciusában pedig összesen 107 592 járművet adtak el, ez 10%-os emelkedést jelent az előző évhez viszonyítva.
Az európai értékesítések növekedési pályán vannak, melyen a Nissan értékesítési számait a 2016-os pénzügyi év során minden fontos nyugat-európai piacon tovább tudta erősíteni, különösen Spanyolországban (+13,3%), az Egyesült Királyságban (+7,5%), Olaszországban (+4,8%), Franciaországban (+4,7%) és Németországban (+4,7%).
A márka európai értékesítéseinek nagy lökést adott az új Micra márciusi bevezetése, mellyel a Nissan ismét élen jár az olyan innovációk terén, melyek mindenki számára elérhetővé teszik a fejlett technológiákat.  A mindig erős crossover modellcsalád továbbra is meghatározó szerepet játszik: az X-Trail, a Juke és az úttörő jelentőségű Qashqai számtalan díjat söpört be a régióban. Kétszámjegyű növekedésével a tavalyi évben bevezetett Navara is várakozásokon felül teljesített.
Csak 2016-ban több mint 270 000 ügyfél döntött a Nissan Qashqai mellett egyedi stílusa, kiemelkedő hatékonysága és fejlett technológiái miatt, ezzel a szegmens piacvezetője új rekordot ért el.
A Nissan elektromos járművei továbbra is nagyszerűen teljesítenek, és a lezárás alatt lévő pénzügyi évben Európában 23 000 darab eladott járművel éves értékesítési rekord dőlt meg. Az előző évhez képest a Leaf eladásai 11%-kal, míg az NV200 eladási számai 19%-kal nőttek.
Paul Willcox, a Nissan európai elnöke az alábbiakat nyilatkozta: „Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy ügyfeleinknek évről-évre többet adjunk – több választási lehetőséget, több értéket, több innovatív és izgalmas terméket. A Nissan kiemelkedik versenytársai közül. Kiváló minőséget kínálunk, folyamatosan újítunk és feszegetjük a mások által mozdíthatatlannak hitt határokat – így történt ez az új Micra esetében is, amelyet már rengeteg vásárló élvezhet. A 2017-es évben is utat mutatunk új technológiáinkkal, mint a Nissan ProPILOT, mely még ebben az évben bemutatásra kerül az új Qashqai-ban.”
A Nissan erős és egységes termékválasztékot alakított ki, amelynek eredményeként európai gyártóüzemei évről évre termelési rekordokat döntenek. A Nissan 2015-ben 660 000 járművet gyártott Európában, ebből több mint 507 000 a sunderlandi gyárban készült.
A 2016-ÖS PÉNZÜGYI ÉV FONTOSABB EREDMÉNYEI
SPANYOLORSZÁG: 5,1%-os piaci részesedés – A legnagyobb növekedés az eladásokban 2005 óta. A Spanyol piacon a Nissan a 8. helyet foglalja el a márkák rangsorában, az ázsiai márkák között vezető helyen áll.
EGYESÜLT KIRÁLYSÁG: 5,7%-os piaci részesedés – Az eladások immár 8. éve folyamatosan nőnek, az értékesítési mennyiség 7,5%-kal nőtt
OROSZORSZÁG: 6,1%-os piaci részesedés – A legkeresettebb modellek a Qashqai, az X-Trail és az Almera
OLASZORSZÁG: 3,2%-os piaci részesedés – A legkeresettebb modellek a Qashqai, a Micra és az X-Trail
NÉMETORSZÁG: 2,2%-os piaci részesedés – 2000 óta a legmagasabb piaci részesedés Németországban
MAGYARORSZÁG: 3,6%-os piaci részesedés  – A legkeresettebb modellek a Qashqai, a Juke és a Navara
A Rekordszámú Nissan eladások Európában bejegyzés eredetije a AutóAddikt főoldal linkre kattintva is elérhető.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: AutóAddikt

139