Daimler felgyorsítja EV programját | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
2020-mercedes-eq-electric-crossover-spy-photo.jpg

Daimler felgyorsítja EV programját

A szennyezőanyag-kibocsátási vizsgálatoknak vannak hatásaik
Úgy tűnik, hogy a Daimler-nek (beleértve annak Mercedes-Benz és Smart leányvállalatait) nem sikerült csökkentenie a teljes flotta szennyezőanyag-kibocsátását 2007 óta első alkalommal. Daimler a kamionok, sport-haszon járművek, és más nagyobb járművek iránti növekvő keresletettel (és az ezt kísérő értékesítési fellendülést) magyarázza ezt, de a fő probléma az Európa által meghatározott szennyezőanyag-kibocsátási célok szigorítása, mely elvárásokat nem tud kellő ütemben követni a vállalat.
Következtetésképpen, a Daimlernek nincs más választása, minthogy nagyobb erőfeszítéseket szenteljen a plug-in járművekbe vagy kockázatot vállal arra, hogy nem tud megfelelni a szigorúbb szabályoknak.
“A vállalat azt nyilatkozta, hogy a Mercedes-Benz-től több, mint 10 új elektromos autót várnak a piacra 2022-vel egy 10 milliárd eurós (10.8 milliárd dollár) beruházás kapcsán, a korábban kitűzött 2025 évi cél helyett.
Így tehát három évvel előrébb hozták a kitűzött dátumot. Továbbá, Daimler azt állítja, hogy a céljuk “Átlagosan elérni a európai flotta 100 grammos szennyezőanyag-kibocsátásának szintjét 2020-ig a Mercedes-Benz autókra, beleértve a Smart márkát is”. Daimler első várva-várt elektromos járműve a Mercedes-Benz Generation EQ akkumulátoros elektromos hosszútávú sorozatgyártási verziója.
Ennek az elektromos akkumulátoros járműnek 2019-re tűzték ki a gyártását, bár az időpontot akár előrébb is hozhatják.
Daimler később egy egész sorozat plug-in elektromos és hibrid járművet tervez indítani az újonnan létrehozott EQ Power és EQ Power+ almárkák alatt.

Hozzászólnál? Itt megteheted!

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: e-cars.hu

105