Az Apple engedélyt kapott az önvezető járművek tesztelésére Kaliforniában | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
apple-car-renderings-by-motor1.jpg

Az Apple engedélyt kapott az önvezető járművek tesztelésére Kaliforniában

Az Apple vállalat következő nagy terve egy teljesen önvezető autó készítése. Az Apple “Project Titan” kódnevű terve lehet, hogy megbukik/ott, de ez nem jelenti azt, hogy a kaliforniai cég teljesen felhagy az önvezetéses autóba fektetett tervével.
Reuters szerint az Apple megkapta a kezdeti engedélyeket arra, hogy az önvezetéses járműveit tesztelhesse Kaliforniában.
Az engedély lehetővé teszi a cég számára, hogy 3 különböző járművet teszteljen 6 különböző járművezetővel. Mind a három regisztrált jármű 2015-ös Lexus RX450h SUV, a DMV (Department of Motor Vehicles) szerint, és önveztéses technológiával rendelkeznek.
A technológiát a Bosch-al együtt fejlesztik ki. Decemberben, az Apple egy ötoldalas nyílt levelet fogalmazott meg az NHTSA-nak, azt remélve, hogy megkezdheti a teszteket a közutakon.
“A vállalat nagy pénzt fektet a gépi tanulásba és önvezetésbe, és izgatott a potenciális automatizált rendszereket használó területeket illetően, mint például a szállítás terén is” – olvasható Steve Kenner igazgató levelében.
Az Apple elnök-vezérigazgatója, Tim Cook már elismerte, hogy a vállalat törekedni fog arra, hogy integrálja az iPhone-t az autókban, remélve, hogy felveheti a versenyt a teljesen önvezetéses jármű készítésében a riválisaival, úgy mint a Google, Delphi és Uber, és hagyományos autógyártókkal, mint például a Tesla, Ford, VW.
“Az NHTSA útmutatásának eleget téve, az automatizált járművek képesek nagyban fokozni a vezetői élményt – megelőzve milliónyi karambolt, és sokezer áldozatot évről-évre, miközben a mobilitás szabadságát nyújtják” – nyilatkozta Kenner.
Tavaly szeptemberben jelentette be az Apple, hogy állítólag “másra fog fókuszálni”, áttérve a teljesen önvezetéses autók gyártásáról magára az önálló vezetési technológiára.

Hozzászólnál? Itt megteheted!

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: e-cars.hu

85