A BMW vezetője állítja: “Nagyon támogatom, amit a Tesla tett” | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
bmw-330e-iperformance1.jpg

A BMW vezetője állítja: “Nagyon támogatom, amit a Tesla tett”

A Tesla és Elon Musk valóban hozzájárulnak az autóiparhoz történő alkalmazkodáshoz, mondta a vezető.
A BMW értékesítési- és marketing vezetője, Ian Robertson úgy véli, hogy a Tesla Egészséges versenyt teremt, és készségesen elismeri, hogy a Szilícium-völgyi startup előkészítette az utat más autógyártók számára.
Azonban a becsületesség és dicséret kritikát is vont maga után.
Robertson mondta a Car and Driver-nek:
“Sok szempontból, nagyon támogatom amit a Tesla tett. A világnak szüksége van az ilyen versenytársakra. Ez nem azt jelenti, hogy hogy nem leszünk versenyképesek velük szemben, természetesen – de Elon Musk rengeteget elért, és csodálom amit véghezvitt”
De nem hagyta ennyiben, folytatta:
“Azt hiszem, hogy [Musk] a startup-tól egy teljes értékű vállalat felé vette az irányt, és kezdi megérteni azt a néhány kihívást amit hoz magával. Ezek olyan kihívások amelyekkel mi nem rendelkezünk. Képesek vagyunk gyártani, és folyamatosan mozgásban maradni.
Érkezik a 3-as modell, de nem vagyok biztos abban, hogy milyen volumen jön vele, és az árban sem vagyok biztos, valamint abban sem, hogy mennyire jó autó [lesz].
A Teslának biztosan lesz hátránya az első tapasztalatok után, de eddig az elektromos autógyártók képesek voltak leküzdeni ezeket a nehézségeket.
Mégis, Robertson biztosítja hogy a BMW iNExt kiadásakor, a legnagyobbakra lesz képes a villamosítás terén a jövőben. A BMW élvezhette annak a kényelmét, hogy betekintést nyerjen a Tesla kínálatába és technológiájába.
Most, a BMW úgy érzi hogy képes a saját modelljét nagyobbra és erősebbre faragni. Sajnos, legalább 2021-ig kell várnunk mire ez megtörténik. Vajon túl késő?
Robertson nem foglalkozik az idővel. A BMW már rendelkezik elektromos és plug-in kínálattal. Arra számít, hogy a vállalat csak ebben az évben 100.000 darabot ad el ezekből a járművekből. Az iNext előtt a BMW arra fog koncentrálni, hogy a jelenlegi járműveit még inkább felvillanyozza, beleértve a Minit és az X3 subcompact sport-haszonjárművet. Az alábbi következtetésre jutott:
“300-400 ezer eladott elektromos autónk lesz mielőtt bárki [a fő riválisaik közül] akár csak elindította volna őket. Úgy gondoljuk, hogy amint végigmegyünk a mától 2025-ig tartó perióduson, ez a szám akár 20%-al is nőhet.”
Forrás: Car and Driver, InsideEVs

Hozzászólnál? Itt megteheted!

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: e-cars.hu

143