Hamarosan i3 és i8 vetélytárs is érkezhet az Auditól | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
r8_audi_agvixjrojt_zoldautok.jpg

Hamarosan i3 és i8 vetélytárs is érkezhet az Auditól

A jövő évben érkezik az Audi e-tron tisztán elektromos luxus crossover, amely a német márka első képviselője lesz az elektromos piacon. A késői belépés ellenére viszont a gyártó 2020-ra már három elektromos modellt kíván felsorakoztatni a palettáján.
A márka vezetői nemrég erősítették meg, hogy valóban három elektromos modellt szeretnének piacra dobni a tizedfordulóig. Az első modell a már említett luxus crossover lesz, a többiről pedig ezidáig nagyon szűkszavúan beszéltek a gyártónál.
Az előzetes híresztelések alapján a második elektromos Audi egy kisebb, megengedhetőbb árú villanyautó lesz, amelyet a Volkswagen ID Concept alapjaira építenek majd. Egyes források szerint az Audi második villanyautója az i3 közvetlen vetélytársaként is érkezhet.
Rupert Stadler, az Audi vezetője szerint a kisebb villanyautónak nem feltétlen lenne szüksége 500 kilométeres hatótávra. Valószínűleg NEDC ciklusban számított 400-450 kilométer közötti értékre számíthatunk az Audi esetleges i3 konkurensétől.
A harmadik villany-Audi az, amelyről eddig a legkevesebbet tudunk. Sokan egy kisebb példányszámban gyártott sportautóra számítanak, amely a BMW i almárkájának másik modellje, az i8 konkurense lesz.
Forrás: GreenCarReports
The post Hamarosan i3 és i8 vetélytárs is érkezhet az Auditól appeared first on ZoldAutok.hu.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: ZoldAutok.hu

106