Egy nap kétszer döntöttek gyorsulási rekordot Teslával | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
tesla_qrtmi_A4gzrehiopj5t_zoldautok.jpg

Egy nap kétszer döntöttek gyorsulási rekordot Teslával

Amióta a Tesla elkezdte árusítani első modelljét, a Roadstert – amely egy tisztán elektromos sportautó – az amerikai gyártó termékei sorra tűnnek fel a gyorsulási versenyeken.
A Model S szedánjuk ráadásul azóta a kétüléses Roadstert is veri gyorsulásban. A legerősebb, 100 kilowattórás akkumulátorral szerelt villanyszedánok a gyári adatok alapján akár 2.5 másodperc alatt is képesek elérni a hatvan mérföld per órás tempót (96 km/ó).
A Model S neve mellett néhány napja még 10.726 másodpercet jegyeztek a negyedmérföldes rekordok könyvébe, azonban a Drag Times Youtube csatorna videósának nemrég sikerült ezt felülírnia. Az új idő 10.723 másodperc lett, amely csak ezredekkel ugyan, de gyorsabb az előző rekordnál.

A Drag Times viszont nem dicsekedhetett túl sokáig a rekordjával, ugyanis kevesebb mint egy napra rá újabb rekord látott napvilágot.
Chris Bergemann, Model S tulajdonosnak sikerült 10.638 másodperc alatt maga mögött hagynia a negyedmérföldes távot, az alig egy hónapos villanyautójával. Az elektromos szedán kerek 200 kilométeres tempóval fejezte be a negyedmérföldes sprintet.

Állítása szerint a Model S P100D-jén semmilyen változtatásra nem volt szükség ahhoz, hogy elérjék ezt az időt. Még a gumiabroncs is azonos azzal, amin az autó először kigurult a szalonból.
Ezzel a Tesla Model S megerősíti a világ legjobban gyorsuló szedánja címét. Kíváncsian várjuk, hogy mikor dől meg a Bergemann által felálított rekord.
Forrás: InsideEVs
The post Egy nap kétszer döntöttek gyorsulási rekordot Teslával appeared first on ZoldAutok.hu.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: ZoldAutok.hu

161