A Tesláéhoz hasonló funkciókkal támad a Porsche Mission E | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
porsche_mission_e_concept_q2th3_zoldautok.jpg

A Tesláéhoz hasonló funkciókkal támad a Porsche Mission E

Valamikor 2019-ben érkezik majd a Porsche szalonjaiba a gyártó első tisztán elektromos autója, a Mission E. Az Autocar angol lap újságírójának az idei Genfi Autószalonon volt alkalma feltenni néhány kérdést a villanyautóról a gyártó elnökének, Oliver Blume-nak.
Blume elárulta, hogy többek között olyan funkciókat kívánnak a Mission E-be csempészni, amelyek lehetőséget adnak az autón belüli vásárlásokra is. A villanyautó csatlakozhat majd az internethez, így a sofőr bármikor frissítheti az autóját, ha szükségesnek érzi azt. Blume a következő példát említette:
Mondjuk például, ha van 400 lóerőd, akkor lehetőséged lenne 450-re frissíteni.
Talán a Teslákból lehet ismerős ez a megoldás, ugyanis az amerikai gyártó Model S villanyautóira is jellemzőek ezek az „over-the-air” frissítések.

Ahogyan az említett amerikai autóban, a Mission E-ben is található lesz önvezető technika. Természetesen az autonóm rendszer szoftvere is a világhálón keresztül frissül majd, így biztosítva, hogy az a lehető legbiztonságosabb legyen. A gyártó elnöke megerősítette, hogy a Mission E-ben a négyes szintű, vagyis a forgalmi helyzetek zömében könnyedén helyt álló önvezető technika dolgozik majd, azt viszont nem tervezik, hogy elinduljanak a teljes önvezető rendszerek irányába:
Lesznek olyan forgalmi dugók, amelyekben a sofőrnek lehetősége lesz mondjuk újságot olvasni, de a vásárlóink élvezik a vezetést, és ez így is marad.
Blume továbbá azt is említette, hogy az érkező villanyautójuk a Panamera alatti szegmensbe érkezik majd.
Már a gyorstöltésről is szó esett. Blume ugyan nagyon szűkszavúan, de megemlítette, hogy a lemerült akkumulátorcsomagot negyed órába telik majd 80 százalékra tölteni. Néhány pletyka szerint a németek a Hitachi japán elektronikai céget hívták segítségül ennek megvalósításához.
Az is kiderült, hogy a gyártó nem csak egy változatban gondolkozik. Erő és akkumulátorkapacitás tekintetében biztosan többféle opció érkezik majd, amelyek közül az egyik képes lesz a gyártó által már emlegetett 3,5 másodperces 0-ról 100-ra való gyorsulásra.
 
The post A Tesláéhoz hasonló funkciókkal támad a Porsche Mission E appeared first on ZoldAutok.hu.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: ZoldAutok.hu

238