Több ezren rendelték elő az Opel villanyautóját Norvégiából

Stein Petterson a Side 3-nak adott interjújában árulta el, hogy az észak-európai országból már több ezer megrendelés érkezett az Opel villanyautójára. Az oldal kiegészítése szerint a számok már a tízezres nagyságrend felé közelítenek.

Az Opel számított a nagy érdeklődésre, így Norvégia már a kezdetektől előnyt élvezett a többi európai piaccal szemben. Az Ampera-e forgalmazását Norvégiában kezdik majd, és csak később dobják piacra a villanyautót Németországban, Franciaországban és Svájcban. A többi európai piacon az Opel 2017 végére, vagy 2018-ban készül elindítani az Ampera-e-t.

A Chevrolet Bolt európai testvérmodellje, vagyis az Ampera-e kiváló belépő az Opel számára a tisztán elektromos autók piacára. A német márka előző villamosított autója az Ampera volt, amely szintén a Chevrolet egyik autójának, a Voltnak az európai rokona. Ebben az autóban még egy benzinmotor is üzemelt hatótávnövelés címszóval, viszont az Ampera-e és a Bolt már teljesen emissziómentes közlekedésre invitálja a General Motors ügyfeleit.

Forrás: InsideEVs

The post Több ezren rendelték elő az Opel villanyautóját Norvégiából appeared first on ZoldAutok.hu.