Tesláját feláldozva mentette meg az eszméletét vesztő sofőr életét | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
https-2f2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com2fuploads2fcard2fimage2f3857372f031ad067-30c0-4e50-a52f-a6beef04d86a-e1487263506766.jpg

Tesláját feláldozva mentette meg az eszméletét vesztő sofőr életét

A 41 éves Manfred Kick az autópályán haladt Tesla Model S típusú járműjével München közelében kedden, amikor feltűnt neki, hogy egy Volkswagen össze-vissza halad az úton.
Pár pillanattal később észrevette, hogy a sofőr eszméletét vesztette. Szerencsére gyorsan kapcsolt, megelőzte a Volkswagent, szorosan rátapadt és lassított egészen addig, míg mindkét autó meg nem állt.
Ezután kiszállt a törött Teslából, elsősegélyt nyújtott a bajba jutott embernek, miközben valaki értesítette a mentőket.
Kiderült, a Volkswagen vezetője sztrókot kapott, de szerencsésen megúszta a bajt és stabil állapotban szállították kórházba.
Kick emberéletet mentett, csakhogy a hősködéssel tízezer eurós (átszámítva körülbelül 3 millió forintos) kár keletkezett a Teslában.
A karma törvénye viszont itt is érvényesült: Elon Musk, a Tesla tulajdonosa a Twitteren jelentette be, hogy átvállalják a férfitől az összes javítási költséget.

In appreciation, Tesla is providing all repair costs free of charge and expedited. https://t.co/D68HNJcCoQ
— Elon Musk (@elonmusk) February 15, 2017

Ahogy ilyen esetekben szokás, a német rendőrség eljárást indított Kick ellen, de valószínűleg büntetés helyett kitüntetésben részesítik.
(Mashable)

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: 24.hu

123