Már ezer célállomási töltőt telepített a Tesla Európába

A Tesla kevesebb, mint egy évvel ezelőtt indította a Destination Charging programját itt, Európában, és a WardsAuto szerint máris túllépte az 1000 telepítést.

Ez nagyszerű hír, az európai Tesla tulajok számára, ugyanis ezek a töltők a Supercharher hálózattal párhuzamosan üzemelnek, és számuk továbbra is rohamosan bővül. Az amerikai gyártó több száz új célállomási töltő telepítését jósolja a következő hónapokra.

A Destination Charging lényege, hogy a Tesla tulajdonosok olyankor tölthessék az autójukat, amikor más, autót nem igénylő tevékenységük is akad. Jellemzően ezek a töltők hotelek, bevásárló központok, vagy turistalátványosságok, parkok közelében vannak, és óránként körülbelül 100 km-re elegendő hatótávot töltenek a Teslákba.

A Tesla ráadásul az első két célállomási töltőt ingyen telepíti a hotelek, vagy egyéb vállalkozások számára, ha azok jól látható helyre kerülnek.

A Supercharger hálózatnak sincs miért szégyenkeznie itt Európában, ugyanis már ez is több mint 270 állomáson 1800 töltővel várja az átutazókat.

Forrás: InsideEVs

The post Már ezer célállomási töltőt telepített a Tesla Európába appeared first on ZoldAutok.hu.