Januárban rádupláztak a németek | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!
volkswagenegolfesbmwi3_zoldautok.jpg

Januárban rádupláztak a németek

A napokban Norvégia kiváló eladási adatairól, és a kínai piac hanyatlásáról is beszámoltunk, most pedig a német plug-in eladásokat hoztuk el nektek.
Ahogyan sok más terület is, a német plug-in eladások is gyarapodásnak örvendhettek az idei év júniusában a tavalyi év azonos hónapjához képest. A konnektoros autók forgalomba helyezéseinek száma majdnem megduplázódott, mivel a németeknél 97%-kal több plug-in fogyott az év első hónapjában.
Így már az összes eladás 1.18 százalékát tették ki a plug-in modellek.
Ha pontosak akarunk lenni, akkor januárban 1323 új tisztán elektromos, és 1533 plug-in hibrid került forgalomba a németeknél. Az előző így 177%-os, amíg az utóbbi 57%-os gyarapodásnak örvendhet.
A legkelendőbb, – ahogyan a norvégoknál is, – a BMW i3 volt. Az ott honos villanyautóból 388 kelt el, amelyekből 144-be hatótávnövelő benzinmotor is került. A képzeletbeli dobogó második fokán a Mitsubishi Outlander konnektoros hibrid végzett a maga 282 eladásával. Még egy német autónak sikerült felkerülnie a dobogóra, mégpedig a BMW 225xe Active Tourernek, amelyből 210-et sikerült ott értékesítenie a bajor gyártónak.
A Teslának januárban 151 darab tisztán elektromos autót sikerült eladnia a németeknél. A korántsem olcsó, viszont annál használhatóbb amerikai autók közül az egyik Észak-Rajna-Vesztfália környezetvédelmi miniszterénél landolt, ami néhányaknál igen nagy felháborodást keltett.
Forrás: InsideEVs
The post Januárban rádupláztak a németek appeared first on ZoldAutok.hu.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: ZoldAutok.hu

152