Gyerekrablóknak nézik a Teslásokat

A Tesla Model S számos extrái között szerepel a két hátsó gyerekülés is, amelyek a villanyszedán tágas csomagterében helyezkednek el. Az amerikai gyártó 4400 euróért, azaz 1.4 millió forintért szereli be az üléseket, amelyeknek köszönhetően a villanyautóban akár 7-en is utazhatnak.

A nagycsaládosoknak igen kedvező opció lehet a két plusz hely az autóban, azonban sokan jelentették, hogy furcsán néznek rájuk – vagy akár szólnak is-, amikor az autó hátuljába szállítják be a gyerekeket. A furcsa elhelyezkedés ellenére a Tesla szerint ezek az ülőhelyek is jóval meghaladják a biztonsági követelményeket.

Nemrég azonban kissé elfajult a dolog Kaliforniában, amikor a rendőrök fegyvert szegeztek egy Model S sofőrre.

Valaki ugyanis meglátta, hogy a férfi az autó csomagtartójába ültet egy gyereket, ezért hívta a rendőrséget. Gyorsan megtalálták a Model S-t, amelyet azonnal le is kapcsoltak a rendőrök.

A sofőr természetesen azonnal igazolta, hogy nem bűntényről van szó, és hogy a hátsó gyerekülések teljesen biztonságos hellyel szolgálnak a gyermeknek.

A rendőrséget a helyi újságok kérdezték az esetről, amelyre a következő választ adták:

Az új Tesláknak van egy furcsa hátsó ülésük, és amikor oda ültették a gyerekeket úgy tűnt, hogy egyszerűen a csomagtartóba rakják őket. Az ilyen eseteket mindig vizsgáljuk addig, amíg nem vagyunk benne