Ezért figyelmeztet a Tesla: Ne tarts értékeket az autó elejében!

Nemrég felkerült a Youtube-ra egy érdekes videó, amelyben az egyik neves vlogger egy „őrült Tesla biztonsági rést” mutatott be.

A Model S-ek és Model X-ek első csomagtartóját ugyanis akár kulcs nélkül is ki lehet nyitni. A villanyautók elején kell kipattintani egy műanyag elemet, amely az elülső csomagtartó nyitóját rejti.

A kulcs nélküli kinyitás persze megszólaltatja a riasztót, de alig pár másodpercbe kerül kirántani egy táskát az autó orrából, majd elszaladni.

De miért is van ez így pontosan?

Az Electrek szakoldal helyesbítette a dolgot, azzal kezdve, hogy hallottak már Tesla értékesítőt figyelmeztetni friss tulajdonost, hogy ne tartson értékes dolgokat az autó orrában.

A rejtett kioldó természetesen nem egy biztonsági rés. Pontosabban éppen a biztonságot szolgálja a kulcs nélküli kinyitás.

A tűzoltók ugyanis itt tudják levágni a nagyfeszültségű áramkört, amely veszélyeztetné a mentést egy esetleges balesetnél.

Ennek ellenére, ha nem minden Teslás tud a funkcióról, és elkezd mindenki között terjedni a nyitás módszere, akkor okozhat problémát az amerikai gyártó megoldása. Az Electrek kommentelői között sok Tesla tulajdonos fordul meg, és többen azt írták, hogy őket nem figyelmeztették, hogy ne tartsanak értékeket az autó elejében.

The post Ezért figyelmeztet a Tesla: Ne tarts értékeket az autó elejében! appeared first on ZoldAutok.hu.