Egyre népszerűbbek az e-autók, de melyiket viszik legjobban?

Az elektromos meghajtású autók világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek – lássuk, melyek a legkelendőbb modellek!

Mostanság egyre több országban kapnak komoly állami támogatást az elektromos autók, melyekkel egyre nagyobb távolgásokat lehet megtenni egy feltöltéssel, ezenkívül pedig a töltőhálózatok is egyre több töltőfejet számlálnak. Ezek együttes hatása, hogy évről évre egyre több e-autó talál gazdára. Míg 2012-ben még csak 134 ezer elektromos vagy részben elektromos autó került forgalomba, addig 2014-ben már 325 ezer, tavaly pedig 774 ezer.

A 2016-os eladási adatok ismeretében kijelenthető, hogy tavaly az amerikai Tesla Model S volt a világ legnépszerűbb elektromos autója, melyből egész konkrétan 50935 példány talált gazdára, ami éves szinten 2 százalékos növekedést jelent. A képzeletbeli ezüstérmet az említett Teslánál jelentősen olcsóbb japán Nissan Leaf zsebelte be, mely 7 százalékos növekedést követően tavaly 49818 példányban került értékesítésre. A harmadik a 31045-ös darabszámot és 71 százalékos növekedést produkált BYD Tang, mely név hazánkban ismeretlenül cseng, Kínában azonban úgy viszik ezt az elektromos autót, mint a cukrot.

A toplistán ezt követően a Chevrolet Volt, a Mitsubishi Outlander, a BMW i3, a Tesla Model X, a BYD Qin, a Renault Zoe és a BYD e6 következik. A legnagyobb növekedést a Tesla Model X érte el, mely új modell