A Renault-Nissan mégjobban elhúzott a többi gyártótól

A Renault-Nissan szövetsége nemrégiben kebelezte be a Mitsubishi márkát, amellyel együtt a csoport megerősítette pozícióját a villanyautó eladások képzeletbeli dobogójának legfelső fokán is.

Csak 2016 folyamán a Nissan-Renault-Mitsubishi hármasnak 94 265 tisztán elektromos autót sikerült értékesíteni, amellyel együtt a csoport már összesen 424 797 eladásnál jár. A Tesla sincs annyira lemaradva, ugyanis a csak tisztán elektromos autókat forgalmazó amerikai vállalat 76 230 eladással dicsekedhet a tavalyi évre nézve. A BMW három éve kínál villanyautókat is, és 2016-ban sikerült átlépnie az összesített 100 000-es eladást.

Nagyot dob a Renault-Nissan statisztikáin a LEAF, amely a világ legtöbbet eladott villanyautója a maga több mint 250 000 értékesített modelljével. A szövetség palettáján található még a szintén szép számokat produkáló Renault Zoe, a kevesebb példányszámban eladott Nissan e-NV200 tisztán elektromos haszongépjármű, és csatlakozott a Mitsubishi i-MiEV is. A Renault Twizzy ezúttal kimaradt a számolásból.

A LEAF globális sikerei ellenére a tavalyi évben Európát a franciák villanyautója uralta a tisztán elektromos fronton. Valamivel több, mint 21 000 új Renault Zoe került forgalomba a kontinensen 2016 folyamán.

Forrás: GreenCarReports

The post A Renault-Nissan mégjobban elhúzott a többi gyártótól appeared first on ZoldAutok.hu.