Model S 100D – Még nagyobb hatótávval támad a Tesla

Amióta a Tesla bemutatta a 100 kilowattórás akkupakkját, számítottunk rá, hogy érkezni fognak a 100D modellek is. Az új energiaforrás bemutatásával azonban csupán a P100D-k érkeztek a Model X-ből és Model S-ből, mondván, hogy a gyártó jelenleg a teljesítményre összpontosít.

A Tesla tavaly augusztusban mutatta be a 100 kilowattórás akkumulátorcsomagot, amely akár 610 kilométeres hatótávot is képes biztosítani a villanyszedánnak – az európai ciklusban mérve. Ekkor azonban még csak a P100D érkezett. Sejtettük, hogy a Tesla képess lesz még feljebb tornázni ezeket a számokat, ugyanis a legjobb hatótávval mindig a sima duplamotoros Teslák büszkélkedhettek.

Az amerikai villanyautógyártó a napokban frissítette weboldalát, amelyen végre megjelent a 100D opció mind a Model S-ből és a Model X-ből is.

A várakozásoknak megfelelően az új Tesla Model S 100D át is vette a legnagyobb hatótávú villanyautó címét, meghagyva a legjobban gyorsuló elektromos autó titulust a P100D-nek.

A P100D hatótávja az amerikai szabvánnyal dolgozva 507 kilométer, az újonnan jött 100D-é pedig 540 lett. Az engedékenyebb európai ciklussal dolgozva az új modell 632 kilométert képes maga mögé gyűrni egyetlen feltöltéssel.

Az Egyesült Államok bizonyos részein egy teljesen alap Model S 100D magyarra átszámolva 27 millió forintba kerül. Ez 10 millió forinttal kevesebb mint a P100D belépőára.