“Játékos” 35 lóerő bujkál a Model S P100D rendszerében

Egy „ester egg” teszi még gyorsabbá a már így is hihetetlenül fürge Tesla Model S-eket.

Elon Musk nemrég a Twitteren említette, hogy egy „easter eggnek” köszönhetően hamarosan még gyorsabbá válnak majd a Tesla Model S P100D Ludicrous modelljei. A villanyszedán már így is kiemelkedik az összes eddigi tömeggyártott autó közül a maga 2.7 másodperces 0-ról 100 km/órára való gyorsulásával.

A Model S rejtett funkcióját a beállítás menüben található Ludicrous gomb 5 másodpercen keresztül való nyomva tartása oldja fel. Az autó ezután rákérdez, hogy a sofőr biztosan szeretné-e a „határokat feszegetni”, felhívva annak figyelmét arra, hogy ez a hajtáslánc főbb elemeinek gyorsabb elhasználódását eredményezi. A kérdésre egy oldschool videójátékra hajazó módon a „Nem, anyut akarom” és az „Igen, hagy szóljon!” válaszok adhatóak. (Elon Musk maga is többször bevallotta, hogy imád órákat eltölteni egy-egy videójáték előtt ülve.)

A rejtett funkció közel 35 lóerőt old fel a villanyszedánban, így annak teljesítménye már 780 lóerő körülire tehető. Kis extraként a plusz lóerőkkel együtt néhány információ is megjelenik az autó kijelzőjén az akkumulátort, a motorokat, és a gyorsulást illetően.

A DragTimes már tesztelte is a Ludicrous+ névre keresztelt funkciót, amellyel a Model S P100D 2.46 másodperc alatt érte el a 60 mérföld per órás (96