Hidegvíz a Faraday Future-nak: visszavágott a Tesla

Többször írtunk már a Faraday Future nemrég bemutatott autójáról, az FF 91-ről. A Faraday Future a las vegasi bemutatóján előszeretettel hangsúlyozta, hogy az autójuk a legerősebb Teslát – vagyis a Model S P100D Ludicrous-t – is simán otthagyja az állóhelyzetből való 100 km/h-ra történő gyorsulás esetén, vagyis az FF 91 lesz a világ legjobban gyorsuló, tömegtermelésre szánt autója.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a népszerű kaliforniai villanyautógyártó ismét egy easter eggel rukkolnt elő a legutóbbi szoftverfrissítésben. Az easter egg lehetővé teszi az autót vezetők számára, hogy a Ludicrous modellben feloldják a szoftveresen korlátozott képességeket, mint például +35 lóerőt.

A szoftverfrissítés telepítése után mind a gyártó, mind a tulajdonosok 2,46 másodperces 0-60 mérföld/óra gyorsulásról számoltak be. Elon Musk, a cég vezetője a Twitter oldalán írt arról, hogy egy kis finomhangolással mégjobb gyorsulást tudnak elérni a Model S P100D L-en. Musk igazat írt, a legutóbbi mérés szerint a Model S P100D Ludicrous+ módban 2,389 másodperc alatt teljesítette a 0-60 mérföld/órás sprintet.

Fontos megjegyezni, hogy ezt az értéket egy teljesen normális, gyári Model S-en érték el. Ha könnyítünk az autón, ahogy azt tette az Electric GT is, akár 2 másodperces értékkel is számolhatunk.

A Teslának tehát sikerült korrekt választ adnia az FF 91 2,39-es gyorsulási értékére.