Fizetős lett a töltés, de még így is jól járnak a Teslások

A Tesla tavaly novemberben jelentette be, hogy leszámol az ingyenes töltési opcióval a Supercharger töltőhálózatánál. A kaliforniai gyártó a napokban részletezte az új fizetős rendszerének részleteit, és elmondhatjuk, hogy még így is kecsegtetőek Elon Musk vállalatának autói.

Mindenekelőtt, a gyártó továbbra is hű marad az eddigi vásárlóihoz, így aki a múltban ingyenes Supercharger töltési lehetőséggel vásárolta Tesláját, az továbbra is bérmentve veheti igénybe a hálózat szolgáltatását. Az új rendszer az idei év január 15-e után rendelt Model X és Model S-ekre lesz érvényes.

Az újonnan rendelt modellek 400 kWh-nyi ingyenes töltésre is jogosultak lesznek, amely körülbelül 1600 kilométernyi ingyenes autózást jelent. A Tesla számításai alapján az átlagos vásárlóik így továbbra is ingyen tölthetnek a hosszabb, Supercharger hálózatot nélkülözhetetlen utazásaikon, ha a többi feltöltést otthon, vagy a munkahelyükön végzik.

A feltöltések ára sok területen még kérdéses, de a vállalat nem győzi hangsúlyozni, hogy a bevétel a Supercharger hálózat fenntartásának csak kis részét fedezi, így semmiféle hasznot sem terveznek kihozni a töltésekből. Azt elárulták, hogy az árak államról államra és országról országra különböznek majd. Ahol csak teheti, a vállalat kilowattóránként számlázza majd a töltést, azonban néhány országban jogi okok miatt csak a töltés ideje alapján szabhat árat a Tesla. Bevallása szerint a