Ebben is jobbak a villanyautók!

Az elektromos autók számos előnyei közül sokakat biztosan az olcsó üzemeltetés vonz. Nem csoda, hiszen az utazások költsége között akár ötszörös különbség is lehet egy elektromos és egy benzines autó között.

A kevesebb kopó alkatrész is beszáll a játékba, így ugyanis a kötelező szervizeknél is kevésbé vékonyodik a pénztárca.

Amellett ráadásul, hogy kevesebb elhasználódó elem van az autóban, van olyan alkatrész is, amely sokkal kevesebbet kopik egy villanyosban.

Az InsideEVs szaklap hívta fel a figyelmet az alábbi videóra, amelyben a fékek használati idejét állítják egymással szemben egy elektromos- és egy benzines autó között. Ugyan szinte mind hallottunk már arról a bizonyos „egypedálos közlekedésről”, nem gondoltuk, hogy ekkora a különbség. Az egypedálos közlekedés a villanyautózás fontos része, ugyanis az elektromos autók zömében felkínálkozik a lehetőség, hogy ha a sofőr leveszi a lábát a gázról, akkor

Természetesen ez mind autófüggő, így ezek az értékek nem érvényesek az összes elektromos autóra. A videóban látható Tesla Model X 66 másodpercen keresztül koptatta a fékeket, amíg azonos útvonalon egy hasonló méretű benzines autónál 236 másodpercnyi fékezésre volt szükség.

A videó feltöltőjének kalkulációja alapján 320 000 kilométer futásteljesítmény mellett körülbelül 500 000 forintnyi megtakarításra számíthatunk egy villanyautónál csak a féktárcsákon és -betéteken.

The post Ebben is jobbak