A Teslák is kaptak a gyilkos légzsákból

A Tesla is érintett a világ legnagyobb autóipari botrányában. Most kezdődnek a visszahívások.

A Takata botrány 2013-ban vette igazán kezdetét, amikor a gyártó bevallotta, hogy hibás pirotechnikai eszközt használ a légzsákjaiban, amelyek párás környezet miatt idővel veszélyessé válhatnak.

Már 11 haláleset és 184 sérülés írható a Takata légzsákjai számlájára. A gond okozója az, hogy a pára hatására olyan kémiai folyamatok zajlanak le a légzsákot felfújó pirotechnikai eszközben, amelyek a robbanást a vártnál jóval nagyobbá teszik. Ebből kifolyólag a légzsák kioldása repeszeket is képezhet, amelyek veszélyesek lehet a sofőrre és az utasokra.

A Takata vezetői már 2004 óta tudtak a problémáról, amelyet a biztonsági nyilatkozatok hamisításával rejtettek véka alá. Érdekes módon valószínűleg a Honda többször is értesült a veszélyről, mivel az autóiban számos sérülést és halálesetet is okoztak a légzsákból kirepülő fémdarabkák, azonban nem jelentette a hibát a hatóságoknak.

A Tesla tavaly májusban értesült arról, hogy ő is kapott a hibás légzsákokból. A visszahívások a veszély mértéke alapján történnek, ezért először a párásabb éghajlaton lévő, idősebb autókban cserélik ki a hibás alkatrészt. A Teslának valójában csak azokat a járműveket kéne visszahívnia, amelyeket párás környezetben használnak, de a villanyautógyártó úgy döntött, hogy az összes Model S-ben kicseréli a veszélyes elemet. A gyártó