A Teslája miatt savazzák a környezetvédelmi minisztert

Németország igazán büszke lehet az autógyártására. A kiváló német márkáknak ráadásul a kormány is segítségére van. Ezen két okból szinte természetes, hogy az ottani politikusok mind valamilyen német autóval járnak.

De mi történik akkor, ha Észak-Rajna-Vesztfália környezetvédelmi miniszterénél egy Tesla áll a házhoz?

Természetesen többen is megkérdőjelezték a választást. Sokakat az autó amerikai mivolta, másokat pedig az ára zavart.

Johannes Remmel környezetvédelmi miniszter szóvivője a német Bild lapnak nyilatkozta, hogy azért a Model S-re esett a választása, mert csak az képes kielégíteni a miniszter igényeit. Állítólag más villanyautóval nem lenne képes bejárni az egész Észak-Rajna-Vesztfália tartományt. Ezzel egyben kimondatlanul utaltak arra is, hogy a német autógyártásnak még mindig nincs olyan modellje, amely felérne a Tesla szintjére.

A felháborodás másik részét a villanyautó magas ára generálta. A hírek szerint kicsivel több mint 110 000 euróba (34 millió forint) került az amerikai villanyautó, amely messze esik a legolcsóbb Model S-étől. Bizony, a nagy hatótávot még mindig komoly ár kíséri.

A német kormány egyébként a tavalyi évben bejelentett egy 4000 eurós támogatást a villanyautókra, de csak abban az esetben, ha azok 60 000 euró alatti árral rendelkeznek. Ez fájó pont volt a Teslának, de a kaliforniaiak kicselezték a rendszert. Létrehoztak ugyanis egy néhány, eddig alap