A Tesla Model S és a Guinness Rekordok Könyvének esete – szabályos rekordkísérlet?

A Tesla Model S főbb előnyei közé sorolható a tágas belső- és csomagtér.

Amellett, hogy az autó egészen nagy csomagtérrel büszkélkedhet, a pakolhatóságra még az autó orrában elhelyezett „frunk”, – a hagyományos motor hiányának köszönhető – plusz csomagtér is rádob egy lapáttal.

Carl Reese-ben – aki már többször is vett részt rekordkísérletben – a Model S nagy belső tere láttán merült fel a kérdés, hogy vajon hány ember férne el a Tesla villanysedanjában. Reese és társai egy Guiness rekordkísérlet keretein belül vizsgálták, hogy pontosan hány személlyel is bír az amerikai gyártó büszkesége. A próbálkozás eredményét természetesen videóra is rögzítették:

Reese-ék amennyire tehették, megpróbálták a maximumot kihozni a villanyautóból, így még a fentebb említett „frunk” részbe is befektettek valakit, hogy ezzel is növeljék a létszámot.

Végeredményül 19 embert sikerült bepréselni a Model S-be, amelyből 10 a csomagtartóban foglalt helyet.

Azt, hogy végül ez a kísérlet sikeresen kvalifikálja-e magát a Guinness Rekordok könyvébe, nem tudni, viszont a kommentek között már többen is jelezték Reese-ék felé, hogy az érvényességhez minden résztvevőnek 18 év felettinek és másfél méternél magasabbnak kellene lennie.

The post A Tesla Model S és a Guinness Rekordok Könyvének esete – szabályos rekordkísérlet? appeared first on ZoldAutok.hu.