2.1 alatt százon – Model S P100D versenyautók érkeztek

Korábban már írtunk az Electric GT-ről, amikor bemutatták a Model S P85-re alapozott versenyautójukat. Most a sorozat fejlesztői több szintet is ugorva tárták elénk az átalakított P100D-jüket.

A „Version 2” alapjait tehát egyben a legnagyobb akksis, és legfürgébb Tesla is adja, amely a gyári adatok szerint 2.4 másodperc alatt képes elérni a 60 mérföld per órás tempót. (96 km/ó) Az Electric GT csapata rádobott egy lapáttal így a Version 2 már kerek két másodperc alatt éri el a 60 mérföld per órás tempót, és 2.1 másodperc szükséges a 100 km/óra eléréséhez.

Hogyan lehet elérni ezt a hihetetlen gyorsulást? Először is, amennyire lehetett, „kibelezték” a Model S-t. A felesleges beltéri elemek repültek, és bukócsövek kerültek a helyükre. A villanyautó felfüggesztésén is változtattak, a fékeket is erősebbre cserélték, és természetesen versenygumik kerültek a gyári abroncsok helyére.

Az Electric GT beszámolója szerint közel fél tonnával csökkentették az egyébként jóval több mint két tonnás villanyautó súlyát.

A villanyszáguldozás 250 kilométer per órás sebességnél ér véget, bár jó kérdés, hogy versenypályatempóban meddig bírják a Tesla akkumulátorai. Az Electric GT autóira egyébként két 60 kilométeres megmérettetés vár majd a versenyek napján. Egyszer nappal, utána pedig még egyszer szürkületkor csapják igába az átalakított Teslákat.

A