Így reagált a Tesla a pillanatokkal később bekövetkező balesetre – VIDEÓ

Nem tévedhetünk sokat, ha azt írjuk, hogy a Tesla napjaink egyik leginnovatívabb autógyártója. Több téren is képes újat mutatni az amerikai gyártó, amelyet a tisztán elektromos közlekedés legfőbb képviselőjeként tartják számon.

Csupán elektromos áram hajtotta autók már a Tesla ideje előtt is járták az utakat, így Elon Musk vállalatának feladata nem a villanyautók feltalálása volt a célja, hanem hogy megmutassa, hogy ezek az autók is lehetnek épp olyan dögösek, és egyben használhatóak is, mint a hagyományos társaik.

Önvezető rendszerek is léteztek már a gyártó színre lépése előtt, mivel a régebb óta ismert sebességtartó automatikák (Cruise Control, Tempomat) is az efféle rendszerek képviselői, azonban a Tesla megmutatta, hogy mire is képes egy igazán jól összerakott, komoly rendszer. Ráadásul a gyártó hamarosan – szoftveresen – szabadjára ereszti a legfejlettebb rendszerét is, amely mellett az autóiknak már egyáltalán nem lesz szükségük a sofőr odafigyelésére.

A gyártó önvezető rendszere ez év szeptemberében esett át egy komolyabb frissítésen, amellyel az automatikában az autóba szerelt radarok átvették a vezérszerepet a kameráktól. Ennek a frissítésnek köszönhetően a Tesla rendszere már nem csak az autó előtt, hanem az az előtt haladó járművet is képes figyelni, és reagálni annak mozdulataira. Hogy mire is jó pontosan ez a tulajdonság? Ez