Ha elektromos használt autót vennél, 2017-ben ezek közül válogathatsz | Elektromos autó mánia
Kövesd az ország legjobb elektromos autó híreit Facebookon és Hírlevélen!

Ha elektromos használt autót vennél, 2017-ben ezek közül válogathatsz

Ha elektromos használt autót vennél, 2017-ben ezek közül válogathatsz

graph

Jelenleg a hasznaltauto.hu -n 227 használt elektromos autó van fent. Ez a szám az év folyamán 200 és 250 között változott, de arányait tekintve nem voltak komolyabb változások: a Nissan Leafek száma folyamatosan vezette a mezőnyt  és a BMW rajongók is 20-25 autó közül válogathatnak – ami nagy mértékű csökkenést jelent, ugyanis 1 hónapja még 40-45 elérhető autó volt. A Teslák száma nőtt, korábban 20-25 között volt, 1 hónapja még 30 körül ingadozott, mostanra 35-40 közül választhatunk.

Cikkemben a 3 legtöbb autóval rendelkező márkát vizsgálom meg, azaz a Nissant, a Teslát és a BMW-t.

 

Nézzük először, miért olyan népszerű a használt Nissan Leaf?

használt Nissan Leaf

Nissan Leaf – akár 250 km hatótáv és  254 Nm nyomaték 0 ford/perctől

A használt Nissan Leafek ára 3 990 000 Ft-nál kezdődik, de akár 11 245 000 Ft -ért is találunk 8 hónapos Leafet. A Nissan oldalán elég meggyőző érveket talál, aki azon gondolkozik, hogy vesz egy Leafet:

„Intsen búcsút a költséges olajcseréknek és drága javításoknak. Mivel a Nissan LEAF-nek se belső égésű motora, se hagyományos váltója nincsen, így kevesebb benne a mozgó alkatrész. Ennek köszönhetően minimális karbantartást igényel. Ha pedig mindehhez hozzátesszük az esetleges adókedvezményeket és ösztönzőprogramokat, az előnyök tovább gyarapodnak.”

Nem ezzel fogunk pirostól pirosig gyorsulni, de a hatótávja városi használatra már elég lehet, és a Nissan oldala szerint a normál töltési idő 8 óra, míg a gyors töltővel ugyanez 4 óra.

Ha ezen az autón gondolkozol, nézd meg a Vezess.hu Nissan Leaf tesztjét!

 

Mit tud a BMW?

 

bmw i3

 

A következő elektromos autó népszerűségben a BMW i3 és i8 modelljei. Persze sokan tudják. hogy a BMW korábban arról volt híres, hogy kb. 30 km -re kalibrálták a kedvezmények érdekében, de ha most felmegyünk a használtató.hu-ra, akkor azt látjuk, hogy elég sok elektromos motorral rendelkező modell van fent, melyek hatótávja már 150 -180 km is lehet!

A tisztán elektromos autók 7 500 000 Ft-nál kezdődnek és 10-20 ezer km van bennük, az újabbak ára viszont 13- 14 millió forint.

Ha érdekel, mit mondtak a mai i3-ról, mikor még új volt, nézd meg a Totalcar 2014-es BMW i3 tesztjét!

 

A harmadik befutó a Tesla átlag napi 30 autóval naponta.

Jelenleg ha használt Tesláról beszélünk, még csak a használt Tesla Model S-t értjük ez alatt, ugyanis a Tesla használtautó kínálata csak ezt nyújta.

A legolcsóbb 17, a legdrágább 42 millió forintba kerül, persze ezért már 772 LE, 36 megtett kilóméter jár. Persze az olcsóbb modelleknek sem kell szégyenkezniük, egy 3 éves, 17 millió forintos Model S 367 LE-vel koptatja az aszfaltot, 18 900 000 Ft-ért pedig már fullextrás modellt kapunk.

Tesla Model S 64 millió

Nézzük, milyen egy 42 milliós Model S :-)

Ha érdekel, mit ír a Totalcar a Tesla erőgépéről, nézd meg a Tesla Model S tesztet!

Érdemes folyamatosan nyomon követni a használt autók piacát, mert az új elektromos autó támogatás átrendezi a viszonyokat és sok esetben jobban megéri új elektromos autót venni használt helyett.

Ha további kérdéseid vannak, csatlakozz ingyenes Facebook klubunkhoz!

4872