Gondban a Tesla? Jobbról-balról érkeznek a pofonok

A Tesla kétség kívül napjaink vezető villanyautógyártója, amely a leginnovatívabb és legfejlettebb technikákat alkalmazza a modelljeiben, azonban meddig képes megtartani előnyét az amerikai villanyautógyártó?

Az akár évszázados autógyártói múlttal is rendelkező konkurensek a kaliforniai vállalat sikerei láttán több éve azon dolgoznak, hogy letaszítsák a trónról az alig tíz éves Teslát. Az autógyártásban jól csengő nevek sorra mutatnak be tanulmányokat és prototípusokat, amelyek valóban megrendíthetnék a Tesla hatalmát, viszont a melléjük írt dátumok szinte mindig csitítják az érdeklődést.

A napokban viszont két fordulóponthoz is érkezhettünk, ugyanis a Chevrolet beelőzte, a Lucid Motors pedig beelőzheti a kaliforniai gyártót.

Napjaink egyik legnagyobb kézzel fogható autós szenzációi a több mint 300 kilométeres hatótávval és 10 millió forint körüli árral rendelkező villanyautók. A Tesla a rekord számú előrendeléssel üdvözölt Model 3-at szánja erre a célra, azonban néhány nappal ezelőtt a Chevrolet már betette a lábát erre a piacra.

Nem kizárt, hogy a Chevrolet akár egy évet is rávert a Model 3-ra a Bolttal, amely igen nagy előnynek számít. A Tesla megengedhető árú villanyautójának előrendelőinek zöme továbbra is állítja, hogy nem mondja le a rendelését a Bolt miatt, és kész akár éveket várni a Tesla hasonló autójára.

Ha a Chevy nem is volt képes meggyőzni