Fantasztikus módszerrel számolná fel a dugókat a Tesla atyja

A Tesla és a SpaceX vezéralakja elég érdekes figura. Mert tény, hogy a technológiát, és úgy általánosságban az egész világot megreformáló dolgokat indított már útjára az elektromos és önvezető autózástól a kereskedelmi űrhajózásig, de közben néha akkorákat mond, hogy Münchhausen báró sírva könyörögne a receptért. Nemrég a Mars-utazásról vizionált olyasmiket, amik a tudóstársadalom szerint csak eltúlzott sci-fi ötleteknek jók, most pedig a városi autóforgalommal kapcsolatban dobott be egy merész látomást.

Emberünk ugyanis Twitterre írta ki a következő üzenetet hétvégén:

A forgalom egyszerűen megőrjít. Építek inkább egy alagútfúró gépet és elkezdek ásni.

Oké, ez még lehet simán csak vicc. Ült a csúcsforgalomban, és egyszerre idegeskedett és unatkozott, van ilyen. De nem sokkal később jött az újabb üzenet:

Úgy fogják hívni: The Boring Company. Mert ez az, amit csinálunk. (ez egy lefordíthatatlan szójáték, mivel a boring egyszerre jelent fúrást és unalmasat, tehát Fúró Vállalat és Unalmas Vállalat is lehet egyszerre a név)

Oké, most már biztos, hogy Musk viccel, gondolhatták azok, akik követik a milliárdos Twitter csatornáját, de akkor jött egy újabb csapás.

Tényleg meg fogom ám csinálni.

Aztán a Twitter-profiljába be is emelte az alagútfúrást, emígy: Elon Musk: Tesla, SpaceX, Alagutak (igen, alagutak) és OpenAI.

Traffic is driving me nuts.