Sokat fektet villanyautóiba a Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz tisztán ismertette céljait, amikor a vállalat ügyvezető-igazgatója, Dieter Zetsche kijelentette, hogy 2025-re a Teslát is legyűrve ők szeretnének a vezető prémium elektromosautógyártók lenni.

Komoly erőfeszítésre lesz szükség a német gyártótól ahhoz, hogy az általa is elismert lemaradásból a villanyautó szektor élére kerülhessen. A cél nehéz, azonban mégsem elérhetetlen. Nem csak a Mercedes, hanem az összes német prémiumautó gyártó keményen ráfeküdt az alternatív hajtásokra, így ezen a területen az új játékosok mellett a már megszokott riválisokkal is tovább versenghet a vállalat.

A Mercedes a néhány ígéretes tanulmánya után a nemrégiben megrendezett Párizsi Autószalonon tette meg az első, és egyben egyik legfontosabb lépést a 2025-re kitűzött célja felé. A gyártó bemutatta saját villanyautói számára fenntartott almárkáját, és egyben annak első képviselőjét is.

Thomas Weber, a Mercedes igazgatótanácsának tagja nemrég elmondta, hogy a gyártó 2025-re tíz villanyautót kíván piacra dobni ugyanazon a platformon – amelyekből 3-at a Smart márkanév alatt indít majd. A Mercedes embere hozzátette, hogy a cél elérésének érdekében a vállalat 10 milliárd eurót fektet a villanyautókkal foglalkozó részlegébe. Elmondása alapján a „nagyobb akkumulátoroknak köszönhetően a Smartok hatótávja 700 kilométerre is nőhet”.

Ígéretes belépővel készül a Mercedes a villanyautók piacára, azonban kérdéses, hogy hogyan teljesít majd például a