Olyan fejlesztést kaphat a legolcsóbb Tesla, amire senki sem számított

Elon Muskék egy olyan fejlesztésen dolgoznak, amivel autózás közben is tölteni lehetne a kocsit.

Még bő fél év van hátra addig, amíg az eddigi legolcsóbb Teslának számító Model 3 első darabjait elkezdik kiszállítani, a cég addig sem unatkozik. Nemrég mutatták be azt a rendszert, amivel közel nullára csökkenthető az áramszámla. Ennek egyik sarokköve a cég által gyártott tetőcserép, amibe Muskék már eleve beépítették a napelemeket. A fejlesztés apropóján sokakban merült fel a kérdés: a Tesla nem kaphatna napelemekkel ellátott üvegtetőt?

A kérdésre Elon Musk – szokásához híven – Twitteren válaszolt. A Tesla-vezér szerint könnyen elképzelhető, hogy a Model 3-ban már elérhető lesz a tetőbe épített napelem, aminek beszerelését a tulajdonosoknak kell majd kérniük – némi felárért, természetesen – számolt be róla a BGR.

Persze a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, ahhoz ugyanis, hogy működjön a dolog, olyan üvegtetőt kell fejleszteni, ami képes ellenállni a fizikai behatásoknak. Hasznosnak azonban mindenképpen hasznos lenne, ezzel ugyanis jelentősen növelhetné a Tesla a kocsi hatótávolságát, ugyanis menet közben töltené magát az autó.

Hasonló elgondoláson a Toyota is dolgozik, ők a következő Priusba szerelnék be ezt a megoldást.

Forrás: hvg.hu