Olcsóbb lesz a napelemes tető, mint a hagyományos

Habár mifelénk az ország vezetői nem igazán vannak baráti viszonyban a megújuló energiákkal, azért a világ más országai tisztában vannak vele, hogy nem rossz az, ha nem kell véges erőforrásokat használni annak érdekében, hogy a házban égjen a villany és szóljon a tévé.

Elon Musk mindezt úgy képzeli el, hogy ha már úgyis tető van a fejünk felett, akkor esetleg az egész hatalmas felület, ami egyébként nagyjából eddig arra volt jó, hogy megéljen rajta a moha, és rákakiljanak a madarak, napelemekként funkcionáljon.

Az alapvető feladatát így is képes lenne ellátni, tehát nem esne be az eső, ugyanakkor ezzel a megoldással még áramot is termelhetne, ami nem elhanyagolható dolog. Kérdés csak az, hogy ismerve a Tesla autóinak árát, vajon mennyibe kerülne az áramtermelő tetőfelület?
Megdöbbentő, de Elon Musk szerint még olcsóbb is lehet, mintha hagyományos cseréptetőt építenénk.

És ez még messze nem minden, mert úgy néz ki, az áramtermelés csupán járulékos haszon hiszen a Tesla-cserép ezen kívül is kiválóan teljesíthet.

Szeretnél egy tetőt, ami jobban néz ki, mint a hagyományos tetők, kétszer olyan tartós, olcsóbb, és nem mellesleg villamosenergiát termel? Miért is akarnál mást?

– teszi fel a kérdést a Tesla alapítója és vezérigazgatója, aki arról viszont nem mondott konkrétumokat, hogy