Már Elon Musk is Clinton mellett kampányol

Az amerikai elnökválasztás eredménye várhatóan nem lesz hatással a Tesla gazdálkodására, ugyanakkor Hillary Clinton gazdaságpolitikai elképzelései helyesebbek a két jelölt közül – mondta Elon Musk, a Tesla vezére pénteken a CNBC-nek. Az üzletember arról is beszélt, hogy az elektromos autóiról ismert cégnek most nincs szüksége friss készpénzre, de a működésből származó forrás puffert jelenthet a következő évekre.

A Teslának jelenleg nincs szüksége azonnali forrásbevonásra, de a jelenlegi olcsó finanszírozás puffert jelenthet a következő évekre – mondta Elon Musk pénteken. Elmondása szerint még nem döntöttek a friss forrásbevonás pontos időpontjáról.

Az üzletember reagált azokra a kritikákra is, melyek szerint a SolarCity felvásárlása a források rossz felhasználása lenne. Musk szerint a következő három évben félmilliárd dollárnyi készpénzt adhat a Tesla mérlegéhez az akvizíció. A harmadik negyedévet 3,1 milliárd dolláros készpénzállománnyal zárta a cég, ami meghaladta az elemzői várakozásokat. A társaság legutóbbi beszámolójában azt írta, hogy a negyedik negyedévben egymilliárd dollárnyi beruházást tervez, ugyanakkor teljes 2016-os capex-kiadási tervét a korábbi 2,25 milliárd dollárról 1,8 milliárdra csökkentette.

A jövő keddi amerikai elnökválasztással kapcsolatban Musk azt mondta, úgy érzi, nem Donald Trump a megfelelő ember az USA vezetésére, mivel nem úgy tűnik, mint az ország számára megfelelő karakter. Hillary Clinton demokrata jelölt gazdasági és környezetvédelmi