Elon Musk: Európában lesz a Gigafactory 2

A Tesla egy, a Nevadában nyitott Gigafactoryhoz hasonló üzemet tervez építeni Európában. Elon Musk, a Tesla vezetője szerint a cég még csak a kezdeti lépéseknél tart a Gigafactory 2-vel kapcsolatosan. Musk nyilatkozata alapján az üzem megnyitására az első, jelentős akvizíció után kerül csupán sor.

Úgy tűnik, hamarosan bekövetkezhet az a jelentős felvásárlás, amiről Elon beszélt. Annak érdekében, hogy a Tesla elérje a kitűzött, évi 500 000 darabszámú termelést, úgy döntöttek hogy felvásárolják a német Grohamn Engineering céget. A Grohamn Engineering egy világhírű mérnöki vállalat, akik automatizált gyártási rendszerek fejlesztésével foglalkoznak. A felvásárlás után a Tesla Grohamn Engineering nevet fogják viselni.A Grohamn alapítója, Klaus Grohamn veszi át a nemrég létrehozott Tesla Advanced Automation Germany irányítását. A megegyezés a Tesla szerint 1 000 mérnöki állást fog létrehozni Németországban a következő két évben. A kaliforniai startup így nyilatkozott a felvásárlásról:

,,A fremonti gyárunkban a termelést 400%-kal növeltük, mindösszesen négy év alatt. Abban hiszünk, hogy ez a felvásárlás felgyorsítja ezt a növekedési ütemet. Bízunk abban, hogy 2017 elejére pontot tehetünk az i-re a megegyezéssel kapcsolatban.”

A legmeglepőbb dolog az európai gyárban nem volt más, mint hogy Musk tervei szerint az új európai üzemben nem csupán akkumulátorokat, hanem autókat is gyártanának. Az új koncepció szerint egy tető