Együttműködnek a németek egy európai villámtöltő hálózat kiépítésében

Az ElectricCarsReport jelentései szerint néhány német autógyártó, a BMW, a Daimler (Mercedes-Benz), a Ford, az Audi és a Porsche aláírtak egy együttműködési megállapodást arra vonatkozóan, hogy kiépítsék Európa legnagyobb teljesítményű töltőhálózatát.

Célként azt tűzték ki, hogy elsősorban az autópályák és a forgalmasabb utak mentén telepítsenek töltőállomásokat, ezáltal a villanyautósok kompromisszummentesen tehetnek meg nagyobb távokat. Amennyiben sikerül teljesíteniük a kitűzött célokat, nagyot lendíthetnek az európai elektromos autó piacon.

A megbeszélt ,,ultragyors” hálózat töltőállomásainak a teljesítménye egyenként 350 kW lenne. Ekkora teljesítmény felvételére jelenleg egyetlen villanyautó invertere sem képes. A munkálatokat 2017-ben kezdenék meg. A tervek szerint Európa-szerte 400 darab ilyen ultragyorstöltőállomást telepítenének. Az aláírás után úgy nyilatkoztak a gyártók, hogy a töltés ezeken az állomásokon pont annyira lesz kényelmetlen, mint benzinkúton üzemanyaggal feltölteni hagyományos autóinkat. Az európai szabványokhoz hűen az egséz rendszer a CCS kombinált szabványon alapul. A későbbiekben további gyártók is csatlakozhatnak hozzájuk.

Bízunk a tervek sikerességében, és kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: ElectricCarsReport

The post Együttműködnek a németek egy európai villámtöltő hálózat kiépítésében appeared first on ZoldAutok.hu.