A Tesla vezére forradalmasítaná a háztartások napelem rendszerét

A Tesla vezére ismét nagy dobással állt elő, ígéretéhez hűen október 28-án több új terméket is bemutatott, amelyek kivétel nélkül az általa megálmodott jövőképhez kapcsolódnak. Egy olyan jövőképhez, amely komplett megoldást kínál a tiszta energia előállítására, tárolására és a zéró-emissziós közlekedésre.

Napelemes rendszer és a Powerwall/Powerpack új generációja

Elon Musk nagyszabású termékbemutatót tartott pénteken Los Angelesben. A Tesla vezére gyakorlatilag kertvárosi környezetben, a maga valójában prezentálta a közönségnek, hogy hogyan is fog kinézni az általuk gyártott napelemes tetőrendszer, illetve hogyan valósítható meg a tiszta energia előállítása, tárolása és felhasználása.

 

Forrás: Tesla.com

A vízió szerint a házak tetején nem hatalmas napelemek fognak sorakozni, hanem a Musk csapata által gyártott napelemes “cserepek”, amelyek nagyon hasonlítanak a hagyományos tetőcserepekre. Így az átlag ember nem fogja tudni megmondani, hogy a tetőre napelemes rendszer van telepítve.

Ez pedig azt jelenti, hogy a jövőben már nem kell a tulajdonosnak áldoznia az esztétika oltárán, ha napelemes rendszerben gondolkodik.

A leendő vásárlók négy különböző típusú panelből választhatnak majd, az egyes típusuk darabjai között pedig nem lesz két egyforma – köszönhetően a hidrografikus nyomtatásnak – és ellenállóbak is lesznek a külső környezeti hatásoknak, mint a hagyományos cserepek. A napelemes panelek áráról még nem beszélt Musk, de