Elektromos X3-at és Minit tervez a BMW

A BMW csoport bejelentette, hogy a következő BMW X3 kompakt SUV-ből és a következő Mini modellekből is kínálni fognak teljesen elektromos változatot, ezzel erősítik részvételüket a feltörekvő elektromos luxus jármű piacon. A csoport vezérigazgatója, Harald Krueger azt az információt adta a Bloombergnek, hogy a teljesen elektromos Mini modellek 2019-re lehetnek piacképesek, míg az elektromos X3 2020-ra.

Érdekesség, hogy a Reuters szeptember 9-i jelentése azt írta, hogy a BMW vezetősége nem díjazza a teljesen elektromos Mini ötletét. Azt nyilatkozták, hogy a Mini márkajelzésű modelleken kisebb a nyereségük, mint a BMW márkájú autókon, és egyébként is egy elektromos autó fejlesztésébe igen jelentős összeget kell befektetni. A cég vezetőségéből néhányan úgy érezték, hogy a bajor gyártónak előre kéne törnie az elektromos piacon is, azonban az i3 gyenge amerikai debütálása után ezek az tervek feledésbe merültek, hiszen nem voltak biztosak abban, hogy a befektetéseik megtérülnének.

A német gyártók közül a BMW volt az első aki ,,rámozdult” az innovatív elektromos autókra, 2013-ban indították a teljesen elektromos i3-at. Ugyanakkor, mind az i3-ra, mind az i8-ra lassan érkeztek a rendelések.

Mindeközben, a Tesla évi minimum 80 000-es elektromos eladással számol, és közel 400 000 előrendelővel rendelkeznek a következő villanyautójukra, a Model 3-ra. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a