Mégsem lesz elektromos? Az autóipar 6 nagy tévedése

Mindenütt az elektromos, önvezető autókról beszélnek, egyesek már az olajipart is temetik, és úgy vélik, évek múlva nem lesz szükség fosszilis tüzelőanyagokra. De van olyan vélemény is, amely szerint nem eszik ilyen forrón, a fejlődés lassabb lehet. A fogyasztók ugyanis nem ezt akarják.

Politikusok, mérnökök és állítólagos szakértők naphosszat azt szajkózzák, hogy a jövő autója elektromos lesz, önvezető, és folyamatosan csatlakozik az internetre. Az N-tv.de cikke szerint azonban sok tévhit van az autóipar körül, amelyeket ne árt eloszlatni.

1. A dízelnek vége

A vásárlók az előnyei miatt a Volkswagennél kipattant dízelbotrány ellenére sem fordítottak hátat a dízelnek. Egyébként a Volkswagen sem ment tönkre a dízelbotrányba, ahogy sokan tartottak tőle. (Bár az ügynek még nincs vége, számos per még csak most indul – a szerk.)

A dízel végső soron még mindig takarékosabb és környezetkímélőbb, mint a benzines motor.

2. Az automata autók biztonságosabbak és kényelmesebbek

Egyelőre úgy néz ki, hogy az önvezető vagy automata autókban is szükség van a vezetőkre, akiknek teljes figyelmét le kell kösse a közlekedés követése. Sőt, ez még stresszesebb is lehet, mint a normál autóvezetés.

A cikk szerint számos eddigi technikai innováció, például a különböző detektorok és digitális asszisztensek sokat könnyítettek az autóvezetésen.