A Volkswagen ostobaságnak nevezte az akkumulátor gyár ötletét

A Handelsblatt német szakújság még májusban írt egy lehetséges „multimilliárd eurós Volkswagen akkumulátor gyárról”. Ekkor még valószínűnek vélték egy olyan Volkswagen üzem létrehozását, amelynek termelését gigawatt-órákban mérik majd; úgy, ahogyan teszik azt a Tesla ,,Gigafactory” üzeménél is.

Az EE Times hasábjain olvasható egy nemrég készült interjú a vállalat ügyvezető igazgatójával, Matthias Müllerrel, aki mostanra egyenesen ostobaságnak nevezte egy ilyen üzem létrehozását:

„Biztos, hogy nem fogunk ilyen ostobaságot csinálni.”

Az akkumulátorok gyártása egy nagyban automatizált folyamat, így amellett, hogy nem sok munkahelyet hozna létre, rendkívül drága is lenne egy hasonló gyártósor felépítése.

Müller a jelenlegi elzárkózásuk ellenére elárulta, hogy nyitva hagynak bizonyos „hátsó ajtókat”, és vizsgálni fogják az akkumulátorok előállítását a nyersanyagoktól az akkumulátorok autóba helyezéséig, aztán eldöntik, hogy mennyire szeretnének belefolyni ebbe az iparágba. Müller ismertette, hogy az általa irányított vállalat még az év vége előtt előáll az akkumulátorstratégiájával.

Tehát a Volkswagen mégsem folyik bele az akkumulátorok gyártásába, ráadásul mindezt azután jelentették be, miután napvilágot látott a hír, hogy a Samsung SDI hazánkban készül egy akkumulátorüzem létrehozására.

Forrás: zoldautok.hu