A villanyautó, amely a Volkswagen Bogár nyomdokaiba léphet

Három nem túl sokat mutató kép, és egy ezekből összeállított videómontázs: ezekkel a meglepetésekkel fogadta a médiát a minap a Volkswagen. A fotókon nem más, mint a Paris Motor Show-n debütálni készülő villanyautó koncepció, amellyel hatalmas tervei vannak a Volkswagennek.

A cég ügyvezető igazgatója a WirtschaftsWoche német lapnak adott interjújában elárulta, hogy a koncepcióautó Golf méretű lesz, Passatnyi beltérrel ötvözve. A gyártó egyenesen egy új korszak nyitányaként beszél a hamarosan bemutatásra kerülő tanulmányról. Úgy érzik, hogy ez az autó akár történelmet is írhat, mivel „annyira forradalmi, amennyire a Bogár volt hét évtizede”.

Nagy szavak ezek a Volkswagentől, viszont ez a fajta nagyzolás szinte már megszokott a német gyártó villanyautó szektorától.

A legnagyobb meglepetés az volt, amikor kijelentették, hogy a csoportjuk 30 tisztán elektromos autó piacra dobását tervezi még 2025 előtt. Ezután persze sorra jöttek a csoporttagok, az ígéretesebbnél ígéretesebb tervekkel és koncepciókkal. Az Audi odáig jutott, hogy a tervek alapján minden évben bemutat majd egy-egy új környezetbarát autót.

Úgy tűnik, hogy a Volkswagen most valami igazán nagyot készül bedobni, a Paris Motor Show-n. A látszat persze néha csal, viszont fájó lenne csalódni a német gyártóban, mivel már rengeteg ígéretes kijelentést tett a környezetbarát autókkal kapcsolatban.

A Volkswagen azt is elárulta,