A Tesla új töltési rendszerrel szorítja lejjebb az árakat

 

Érdekes dolog ütötte fel a fejét nemrég a Tesla weboldalán. Azok, akik már befizették az 1000 dolláros foglalót a Model 3-ra, és szeretnek néha kutatni kicsit a forráskódokban, felfedeztek egy rejtett opciót az oldalon. A Tesla még életbe nem léptetett opciója Supercharger kreditek bankkártyás vásárlására szolgált, kWh-s blokkokban.

A felfedezés után a Tesla azonnal reagált. Persze nem a funkció kommentálásával, hanem a kód azonnali eltüntetésével. A gyártótól azóta sem érkezett válasz a kérdésre, hogy pontosan mi a céljuk a várhatóan bevezetni kívánt funkcióról, viszont az Electrek amerikai szakoldalnak sikerült némi információt szereznie az üggyel kapcsolatban.

A programhoz közel álló források szerint – írja az Electrek– a Tesla azért fogja hamarosan behozni a Supercharger kredit programját, hogy szétválassza az autó vásárlását az ingyenes korlátlan töltéssel, ezzel szorítva lejjebb a Model S és a Model X alapárát.

A Tesla eddig is mindent megtett, hogy a lehető legolcsóbban adja a Model S-t és a Model X-et. Nemrég még a 60 kWh-s kapacitás lehetőségét is visszahozták a két villanyautó modellnél, az alacsonyabb ár érdekében. Igaz, ezúttal csak szoftveresen limitáltak egy 75 kWh-s energiatárolót.

Azt, hogy mennyivel is tudnak így lejjebb adni a villanyautók árából a Teslánál, egyelőre nem tudni, viszont a gyártó