Napcellából készülhet a világ legmodernebb háztetője

Elon Musk mindenhol ott van, és alig akad olyan formabontó ötlet, ami ne kapcsolódna valahogy a nevéhez. Az amerikai SolarCity napenergiára épülő rendszereket tervez, illetve készít, amivel számtalan háztartás, és vállalkozást választott le eddig az elektromos hálózatról.

A cég új ötlete szerint a jövőben nem (csak) a házak tetejére szerelnék fel a napelemeket, hanem maga a tetőszerkezet végzi el a napenergia begyűjtését.

A befektetőnek tartott tájékoztatón részletezett elképzelés Musk szerint azért is remek, mert egyrészt ez a háztető sokkal jobban néz i, mint a hagyományos szerkezetek, másrészt a tulajdonosok sokkal hosszabb élettartammal is számolhatnak.

A Tesla alapítója a SolarCity-ben technológiai vezetőként működik közre, így nem véletlen, hogy a két cég egyesítésének híre már eddig is többször felmerült. Ez a mostani fejlemény ismét ezt az irányt körvonalazza, amit csak erősít az, hogy a napelemes tetőket a Tesla nagy kapacitású akkumulátorival kötnék össze.

A Powerwall (lásd a fenti kép) Musk azon víziói közé tartozik, amely a napenergia lehető legjobb kihasználására épül. A szakember szerint óriási felelőtlenség lenne ezt a szabadon rendelkezésre álló energiaforrást nem kihasználni, amire a Föld és az emberiség jövője érdekében óriási szükség lenne.

A Solar City a napelemes tető pontos részleteit a következő hetekben hozza nyilvánosságra.