Ha biztos befektetésre vágysz, gondolkodj megújulóban

A megújuló energiaforrások továbbra is biztonságos befektetésnek számítanak, mivel a tiszta energia ügyletek 2016 második negyedévében is virágoztak a piaci volatilitások ellenére az EY legfrissebb jelentése szerint – áll az EurActive cikkében.

A biztos befektetés

Az energia tranzakciók és trendek alapján ki lehet mondani, hogy a megújuló energiaforrások továbbra is vonzóak Európa-szerte, csak a tiszta energia ügyletek elérték a 4 milliárd dollárt a második negyedévben.

Az EY tanulmánya szerint a megújuló beruházások nagyrészt azoknak a trendeknek köszönhetőek, hogy a fejlett országokban egyre több helyen bukkan fel a megújuló energia, valamint a feltörekvő piacokon dinamikusan növekvő igényeknek.

„Egyértelmű, hogy a vásárlók még mindig keresik a biztonságos befektetéseket a szektorok és a globális volatilitás közepette. A szabályozott hálózati eszközök és a megújulóenergia-termelés továbbra is sok befektető célkeresztjében maradt” – áll a jelentésben.

A Brexit okozta bizonytalanság

A befektetők különösen érdekeltek az olyan tiszta energia eszközök által támogatott villamosenergia-vásárlási megállapodásokban, amelyek stabil és hosszú távú megtérülést jelentenek.

Eközben kormányzati támogatással változik Európa – míg Németország és a britek nem fordítanak már annyit a megújuló energiára, addig Franciaország és Olaszország új forrásokat keresett a finanszírozáshoz. Az EY azt jósolja, hogy a befektetők át fogják csoportosítani tőkéjüket azokból az országokból, ahonnan elvonják a