Felismered, mi ez? Ez bizony a jövő!

Úgy tűnik, Kaliforniában sikk nagy természettudósokról elnevezni az autóipar jövőjét átírni tervező vállalkozásokat. A Faraday Future idén januárban robbant be a köztudatba egy brutális elektromos versenyautó prototípusával, amely persze alig volt több látványos makettnél.

Az együléses, négy motoros, ezer lóerős FF Zero 1 technológiája a futurisztikus karosszéria nélkül is izgalmas volna, de a valóság szerényebb: a start-up egyelőre egy hétköznapi szedán lemezei alá rejtve teszteli technológiáit.

Az is igaz persze, hogy közben a Faraday Future is tovább lépett: a képeken látható, Európában ismeretlen Lincoln (ami csupán egy öszvér, azaz egy létező autó, amelynek belsejében kaptak helyet a tesztelendő technológiák) tetején található lézer-radarok arra engednek következtetni, hogy a cég belekontárkodik a manapság szintén rendkívül divatos autonóm közlekedésbe.

A vállalat egyébként rendelkezik az önjáró rendszerek közúti teszteléséhez szükséges engedélyekkel, arról viszont egyáltalán nincs hírünk, hogy mikor szeretnének előrukkolni egy valóban piac- és életképes, megvásárolható modellel – 2018 előtt semmiképp nem számíthatunk a Tesla Model S riválisaként beharangozott, első személyautójukra.