Az újítás, amelytől még Elon Musk is eldobja az agyát

Bár a Teslát az utóbbi időben többször is érte kritika az Autopilot rendszere működését illetően, Elon Musk, a cég ügyvezető igazgatója rendkívül lelkesen beszélt az új fejlesztésű, teljesen önvezető rendszerük kapcsán. Ugyan az amerikai villanyautó óriás vezére egyelőre semmi konkrétumot sem árult el, felfedte, az autó, amelynek már sofőrre sem lesz szüksége, hamarabb érkezik majd, mint gondolnánk:

„Amink van, attól az emberek eldobják majd az agyukat. Még én is eldobom az agyam… Hamarabb érkezik majd, mint ahogyan azt bárki gondolná.”

A Tesla első embere rendkívül izgatottnak tűnik a teljesen önvezető rendszerükkel kapcsolatosan. Szerinte az a dolog, amely őt el tudja kápráztatni, biztos, hogy nagy sikert arat majd a vásárlóik körében is:

„Elkápráztat, ahogyan haladunk. Ha ez engem el tud kápráztatni, akkor igazán le fog nyűgözni mindenkit, amikor először láthatják majd.”

Elon továbbá elárulta, hogy a teljesen önvezető autó létrehozásához szükséges hardver már létezik, viszont a szoftveres részét még rengeteg fejlődés várja. Az dél-afrikai üzletember hozzátette, hogy arra is figyelniük kell, hogy a rendszer tökéletesen fusson egy olyan kis számítógépen is, amely befér egy autóba.

Forrás: electrek / zoldautok.hu